Netaknuta priroda

Jahorina je smještena u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine i nalazi se u nizu dinarskih planina. Jahorina pripada dinarskom planinskom sistemu i prostire se na oko 30 km dužine, sa ograncima. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 m nadmorske visine. Klima je spoj mediteranske i kontinentalne klime. Veći dio Jahorine pripada nacionalnom parku. Prosječan broj dana sa snježnim pokrivačem na Jahorini je 175 i to od početka oktobra pa do kraja maja. Desetogodišnji prosjek visine snježnog pokrivača u februaru iznosi 106 cm.

Olimpijsko skijanje

Na Jahorini su u sklopu XIV zimskih olimpijskih igara održane discipline u alpskom skijanju za žene. Preko 20 km dobro uređenih skijaških staza koje se prostiru od 1.890 m do 1.200 m nadmorske visine kao i 8 ski liftova ukupnog kapaciteta 7.500 skijaša na sat omogućavaju svim ljubiteljima skijanja i ostalih zimskih sportova potpuni ugođaj. Zimska skijaška sezona počinje 15. decembra i traje do15. aprila. Organizovano je i noćno skijanje na osvjetljenoj stazi. Inače, na Jahorini je svjetska skijaška federacija verifikovala tri takmičarske staze (slalom, veleslalom i spust), koje ispunjavaju uslove za međunarodna takmičenja.

Uživanje u prirodi

Na proljeće, kada nestane snježni pokrivač, na Jahorini buja travnata vegetacija, uključujući i brojno ljekovito bilje čija aroma se širi planinom i čini čist planinskim vazduh još blagotvornijim. Posebno ističemo planinsko voće poput borovnice, šumskih jagoda i brusnice.

Posjeta Sarajevu

Na samo 30 km od Hotela Lavina nalazi se grad Sarajevo i za naše goste, prema zahtjevu možemo organizovati posjetu tom gradu.

Sarajevo

Mjesto gdje se sreću istok i zapad

Raskršće kultura

Mjesto na kojem su se stotinama godina dodirivala dva svijeta - Istočni i zapadni, islamski i hrišćanski. To je Sarajevo odredilo da postane raskršće svjetova, mjesto gdje se, u srcu Balkana, dodiruju i u jedno spajaju Istok i zapad. Sarajevo je i jedan od rijetkih gradova gdje tokom desetominutne šetnje možete naići na bogomolje najznačajnijih monoteističkih religija svijeta - pravoslavnu i katoličku crkvu, sinagogu i džamiju. Sve te tradicije začinile su i jedinstvenom učinile kulturnu mješavinu Sarajeva.